OVER ONS

Het Gevang bestaat sinds 2018 en is toen omgetoverd in de knusse koffietent die het nu is. In omstreken staan wij bekend om onze hoge kwaliteit van koffies & specialiteiten. Daarnaast komt men naar Het Gevang voor o.a. de ambachtelijke vlaaien en onze overheelijke tosti's gemaakt met (vegan) producten van lokale leveranciers.

Wij onderscheiden ons van anderen, doordat al onze drankjes zelf ter plekke worden gemaakt. Alle koffies worden met liefde bereid en als extraatje krijgt u er iets lekkers van ons bij!  ​ 

Wij bieden veel verschillende producten aan, waarbij we rekening houden met mensen die vegan eten en/of allergiëen hebben. Ons gastvriendelijke team streeft ernaar om u welkom te laten voelen. Onze missie is dan ook om een plek te bieden waar u tot rust komt ​en iedereen iets lekkers aan te kunnen bieden. Kwaliteit boven kwantiteit, dat is onze visie. 

Geschiedenis van het pand

Het Gevang is één van de weinig oudere gebouwen in de binnenstad van Doetinchem. Dit prachtige gebouw is in 1766, naar het ontwerp van Gerard Ravenschot, als 'gevangenhuys' gebouwd. De toemalige gevangenis is gebouwd op de oude fundamenten van de stadsmuur. Deze plek diende als een opvang voor boosdoeners. Voor berechting moesten zij lopend naar de rechtbank in Zutphen, ongeveer vijf uur lopen.​ De gevangenis werd uitgebreid met een cipierswoning die ook als verhoorkamer werd gebruikt.

Overgebleven geschiedenis

Het gebouw staat er inmiddels al drie eeuwen, maar de geschiedenis van het pand is bewaard gebleven. Binnen in het gebouw ziet u in de vloer rode tegels die aangeven waar de cellen zich bevonden. Ook is één van de putten waar men zijn behoefte in kon doen nog zichtbaar. Deze is te zien in de vloer op de begaande grond. Bovendien zitten op de bovenverdieping de tralies nog voor de kleine ramen. 

4,6 uit 32 reviews
BEKIJK ZE HIER!

Sfeer bovenverdieping

onze 
gezellige zitgelegenheid binnen

Sfeer benedenverdieping

Zowel beneden als op de 1e etage kunt u gezellig zitten. Boven hebben we ruim 30 zitplaatsen en beneden 28 zitplaatsen. De hele dag kunt u op ons terras van de zon genieten van een heerlijke kop koffie of andere koffiespecialiteit. Liever een koud pilsje of een glas wijn? Dat kan ook! Kom snel lang om te genieten.

Heerlijk vertoeven op ons terras

- volg onze social media en blijf op de hoogte van nieuwe koffies, acties & meer! -